Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
Probeer ook eens één van deze 3 soepen in 30 minuten!
kruidige linzensoep
hoofdgerecht (4-6 personen) | v
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemberpoeder
3 el tomatenpuree
1 blik tomaatblokjes à 400 g
2 blikjes linzen à 320 g, uitgelekt
500 ml groentebouillon
½ bos boerenkool, steeltjes verwijderd, kleingesneden
Griekse yoghurt, voor erbij
Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min. om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomaatblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KRISTEN WILSON BEWERKING DOSIA BREWER