aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
3elolijfolie
1uifijngesneden
1wortelfijngesneden
1stengel bleekselderijin dunne boogjes
4tenenknoflookfijngesneden
2tlkomijngemalen
2tlkorianderzaadgemalen
2tlgemberpoeder
3eltomatenpuree
1blik ( à 400 g)tomaatblokjes
2blikjes (à 320 g)linzen uitgelekt
500mlgroentebouillon
½bosboerenkoolsteeltjes verwijderd, kleingesneden
yoghurtGrieks, voor erbij
Instructies
Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min. om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de tomaatblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.