Rösti is niet alleen voorbehouden aan piepers. Wij maken een variant met veel prei, groene kruiden die nog in de koelkast liggen en Hollandse garnalen. En als je een vega-versie wil vervang je de garnalen door Taggiasche olijven.
Maak ook eens een Mediterrane rösti met merguez!
prei-kruidenrösti met hollandse garnalen
hoofdgerecht | 4 personen
600 g prei
3 el groene kruiden, bijv. bieslook, peterselie en/of kervel, fijngehakt
4 eieren (L), losgeklopt
3 volle el bloem
3 el olijfolie + wat extra
50 g fijne sla melange
100 g Hollandse garnalen
1 lente-ui, in ringetje
125 zure room
Snijd het donkergroene deel van de prei. Halveer de preistengels in de lengte en snijd vervolgens in ragfijne reepjes. Doe de prei met de kruiden in een kom. Meng er met een vork de eieren en de bloem door. Breng op smaak met zout en peper en laat 15 min. staan zodat de prei iets zachter wordt en bind met het ei en de bloem.
Verhit in een koekenpan de olie. Schep het röstibeslag in de pan en bak de rösti op laag vuur in 5-6 min. per kant goudbruin en gaar. Druk tijdens het bakken met de achterkant van een spatel de rösti iets plat zodat de koek mooi compact bakt. Maak intussen de slamelange aan met een beetje olijfolie.
Laat de rösti op een schaal glijden en top met de slamelange, de garnaaltjes en de lente-ui. Geef de zure room erbij.
Bereiden ± 25 min. / wachten ± 15 min.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd