pittig piepkuiken van de winterbarbecue

Barbecueën hartje winter kan best. Met deze piripiri piepkuikens krijg je het vanzelf goed warm want er gaan 5 rode pepers in de marinade. 

piripiri piepkuiken    

hoofdgerecht | 4 personen

5 rode pepers
2 tenen knoflook, in stukjes
¼ theelepel kruidnagelpoeder
stukje gember van 3 cm, geschild en in stukjes
1 el gele basterdsuiker
3 el rode wijnazijn
sap en rasp van 2 citroenen
1 tl scherp paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
4 eetlepels olijfolie
1 tl zout
4 piepkuikens

Gril de rode pepers op de barbecue of boven een gasvlam tot de velletjes zwart zien.Pel de pepers en snijd ze open. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten of houd ze erin voor een nog pittigere marinade. Pureer ze in de kleine kom van de keukenmachinesamen met de knoflook, kruidnagel, gember, suiker, wijnazijn, citroensap en -rasp,paprikapoeder, oregano, olijfolie en zout.

Maak de piepkuikens schoon en dep ze droog. Knip met een scherpe keukenschaarde ruggengraten uit de piepkuikens. Wrijf ze in met de marinade en doe ze samen met de rest van de marinade in een goed afsluitbare zak. Laat ze minstens 1 uur maarliever 1 nacht marineren in de koelkast. Neem de piepkuikens uit de marinade, druk zeplat en steek 2 satéprikkers kruislings door elk piepkuiken. Zo blijven ze mooi plat. Grill de piepkuikens in 10-15 min. aan elke kant gaar. (Of bak ze met de velkant omhoog in ca. 40 min. gaar in een oven van 200°C) Lekker met gegrillde maiskolven.

Bereiden ± 35 min. + marineren ± 1 uur

PRODUCTIE EN RECEPTEN DOSIA BREWER, TRUDELIES CHOUTEN, MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN 

 

piripiri piepkuiken | delicious