pavlova met oranje fruit

pavlova met oranje fruit

Een verjaardag, examenfeest, jubileum… Iets te vieren? Steel de show met een lekkere pavlova met oranje fruit, chocolade en slagroom. Klaar in half uur, de oven doet de rest!
PS Deze pavlova smaakt ook heerlijk op een doodgewone doordeweekse dag!   

Aan de slag? Hier zie je hoe je de pavlova met oranje fruit maakt.

pavlova met oranje fruit
gebak / 8-10 personen

9 eiwitten
400 g fijne kristalsuiker
300 g pure chocolade, grof gehakt
1 liter slagroom
1 blik Del Monte ananasblokjes op sap (230 g) uitgelekt
1 blik Del Monte halve abrikozen op lichte siroop (420 g) uitgelekt en in schijfjes
1 blik Del Monte halve perziken op lichte siroop (420 g) uitgelekt en in schijfjes
poedersuiker om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 140ºC. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Teken op de eerste een cirkel van 26 cm Ø, en op de tweede een cirkel van 20 cm Ø en een cirkel van 13 cm Ø.

Klop de eiwitten stijf in een heel grote schone kom, voeg 350 g suiker in 4 porties toe en klop steeds goed totdat de suiker is opgenomen. Het eiwit moet mooi glanzen. Spatel er 250 g chocolade luchtig en kort door. Strijk het eiwit gelijkmatig over de getekende cirkels uit zodat er drie platte schijven ontstaan van gelijke dikte.

Bak ze 10 min. in de oven, verlaag dan de oventemperatuur tot 100ºC en bak nog 1 uur en 20 min. of tot de meringue knapperig en droog is. Laat afkoelen in de uitgeschakelde oven (de meringues kunnen van tevoren worden gemaakt en bewaard in luchtdichte bakken).

Klop de slagroom lobbig met de resterende 50 g suiker. Leg vlak voor serveren – zodat de meringue knapperig blijft! – de grootste meringueschijf op een grote serveerschaal.

Verdeel de helft van de slagroom en de helft van het fruit erover. Leg de middelgrote meringue erop en verdeel daarover het grootste deel van de rest van de room en het fruit. Leg de kleinste meringue erop en verdeel de rest van de room en het fruit erover. Bestrooi met de rest van de chocolade en bestuif met wat poedersuiker. Zet er evt. kaarsjes in en steek ze aan.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 1 uur en 30 min. /afkoelen ± 6 uur.

 

DELICIOUS. I.S.M. DEL MONTE
pavlova met oranje fruit
pavlova met oranje fruit