loempia met kip en garnalen

loempia met kip en garnalen

loempia met kip, garnalen en paddenstoelen

voorgerecht | 4 personen

1 ei
4 grote diepvries loempiavellen (21 cm Ø, toko), ontdooid
frituurolie
evt. dipsaus van sojasaus, bosuiringen, rodepeper-ringen en sesamzaad, voor erbij

vulling
125 g taugé
75 g kipfilet, fijngesneden
50 g grote rauwe garnalen, gepeld, fijngesneden
10 g gedroogde Chinese paddenstoelen, geweekt*, steeltjes verwijderd, fijngesneden
1 el donkere sojasaus
½ el Shaoxing rijstwijn of droge sherry
½ tl sesamolie
½ tl sechuanpeper (toko), fijngewreven

Meng voor de vulling de taugé, kipfilet, garnalen, paddenstoelen, sojasaus, rijstwijn, sesamolie, ½ tl zout en de sechuanpeper goed door elkaar.

Klop het ei los met 1 el water. Haal de loempiavellen voorzichtig van elkaar en leg ze met één punt naar je toe op je werkvlak. Schep op elk loempiavel ± 5 el vulling en vouw de onderkant eroverheen. Vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk de bovenrand met het losgeklopte eimengsel en vouw de vellen dicht tot een envelopje.

Verhit de frituurolie tot 180C., liefst in een frituurpan.

Laat de loempia’s met de gladde kant naar boven in de olie glijden en bak ze, per 2 of per 4 in 3-4 min. onder regelmatig keren goudbruin en gaar. Schep de loempia’s met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer direct, evt. met een dipsaus.

* Chinese gedroogde paddenstoelen zijn verkrijgbaar bij de toko. Ze zijn het lekkerste wanneer je ze 1 nacht laat weken.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN EN BEREIDING COEN BEUTE FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL