Driekleuren ijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Driekleuren ijs

Oh zo mooi. Doe eens iets anders met ijs. Met deze of andere smaken.

voor 6-8 personen

kokosmeringue
2 eiwitten
115 g fijne kristalsuiker
90 g gedroogde kokos, gemengd met 1 eetlepel maïzena

500 ml bosvruchtenijs

dropijs
60 g zachte, zoete drop, fijngehakt
250 ml melk
185 ml slagroom
3 eetlepels fijne kristalsuiker
snufje zwarte levensmiddelenkleurstof

mango-ijs
170 ml melk
80 g fijne kristalsuiker
125 ml slagroom
170 ml verse mangopuree

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapieren en teken er drie rechthoeken van 25 x 7 cm op af. Voor de meringue: klop de eiwitten met de elektrische mixer tot zich stevige pieken vormen. Voeg geleidelijk de suiker toe. Roer de kokos en de maïzena erdoor. Spreid het mengsel uit over de rechthoeken. Zet 15 minuten in de oven of tot het schuim net stevig is. Zet  oven uit en laat afkoelen met de deur op een kiertje. Vet een broodblik licht in en bekleed met bakpapier. Schep het bosvruchtenijs in het blik. Schep de meringue erop. Zet in de vriezer.

Voor het dropijs: roer de drop, melk en slagroom op laag vuur in een pan door elkaar tot de drop smelt. Druk door een zeef om klontjes te verwijderen. Voeg de suiker toe, roer tot deze is opgelost en laat afkoelen. Maak het mengsel iets donkerder met de voedselkleurstof. Schenk in een plastic bak en zet die in de vriezer.

Voor het mango-ijs: doe de melk en suiker in een pan op laag uur en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur, roer de slagroom erdoor en laat afkoelen. Roer de puree erdoor, giet in een plastic bak en zet die in de vriezer tot het halfbevroren is. Hak het mengsel in stukjes en klop met een elektrische mixer tot het dik en romig is. Verdeel het over de meringue en schep er nog wat meringue op. Dek af en zet in de vriezer. Snijd voor het serveren in plakken.

Dit recept komt uit ‘Lekker zonnig’, een kookboek vol zonnige snacks, knisperende salades, zalige zoetigheden en ijzige drankjes, allemaal klaargemaakt met de ingrediënten van het seizoen. Met maar liefst 200 verkoelende, snel en makkelijk te bereiden recepten, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan.

De zomer is de tijd van lichte kost. Met opwekkende sapjes en smoothies vol vers fruit om de dag mee te beginnen, verkoelende salades voor de lunch of als onderdeel van de barbecue en leuke kleine hapjes voor bij een cocktail. Lekker zonnig; van Panettone-ijstaart, gamba’s met limoen, kruidenpannenkoeken met avocadoboter, sobanoedelsalade met tahindressing tot oosterse krabtaartjes, smoothie van amandelmelk en driekleurenijs. Lekker zonnig is een lekker dik, eigentijds vormgegeven kookboek voor een zonnige prijs!

Lekker zonnig
Uitgeverij: Unieboek
ISBN: 978 90 8989 066 5
Prijs: € 16,95
Bestel nu dit boek!