To die for: warme, zoete tomaatjes bij romige ricotta… mmmmm!
Probeer ook eens deze quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta!
lauwwarme trostomaatjes met geroosterde ricotta
brunchgerecht (4 personen) – v
1 bakje ricotta (250 g)
4 el olijfolie
250 g kerstrostomaatjes
½ citroen, in plakjes
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen
zeezout
¾ ambachtelijk stokbrood
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de ricotta op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de ricotta in de voorverwarmde oven in zo’n 30 min. goudbruin.
Leg na 20 min. de tomaatjes en de citroen op de bakplaat erbij. Besprenkel ook de tomaatjes met 2 el olijfolie.
Leg de ricotta met de tomaatjes op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Serveer met de citroen en sneetjes stokbrood.
Bereiden ± 10 min. / oven ± 30 min.
RECEPTEN & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER