kokoswafels met gerookte zalm en crème fraîche

Vergeet even de blini: gerookte zalm is net zo knap op een wafel als op een Russisch pannenkoekje. Extra spannend: door het wafelbeslag gaat kokosrasp én -melk en je maakt je eigen vlugge pickles. Een feestontbijt!

kokoswafels met gerookte zalm en crème fraîche

ontbijt- of lunchgerecht | 6 personen

280 g bloem
2 tl bakpoeder
3 eieren, gesplitst
125 ml melk
2 tl kokossuiker
125 g boter, gesmolten + extra om te bestrijken
250 ml kokosmelk
50 g gedroogd kokos
100 g crème fraîche
200 g gerookte zalm
toefjes dille, voor erbij ook nodig: een wafelijzer

ingemaakte komkommer
125 ml rijstazijn
2 el lichte agavesiroop
2 el gehakte dille
1 snackkomkommer

Zeef bloem, bakpoeder en 1 theelepel zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eierdooiers, melk, suiker en gesmolten boter in het kuiltje en roer alles door elkaar. Roer ook de kokosmelk en het kokos erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot het schuim in stijve pieken blijft staan en schep luchtig een derde van het schuim door het beslag. Schep nu ook de rest van het eiwitschuim erdoor. Zet de kom 30 min. opzij.

Meng intussen voor de komkommer azijn, agavesiroop, dille en 60 ml water in een grote kom en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer met een dunschiller overlangs tot op de zaadlijst in plakken en roer ze door het inmaakvocht. Zet de kom tot gebruik opzij.

Verhit het wafelijzer en vet de bakplaten in met extra boter. Schep steeds 125 ml beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 5 min. krokant en goudbruin, vet het ijzer voor de volgende wafel opnieuw in. Houd de wafels warm terwijl je de rest bakt.

Giet de komkommer af. Serveer de wafels met crème fraîche, gerookte zalm, ingelegde komkommer en toefjes dille.

Bereiden ± 1 uur

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

feelgoodfoodbeeld

 

 

ontbijtwafels-delicious