köfte met pittige maïs-avocadosalsa

köfte met pittige maïs-avocadosalsa

hoofdgerecht | 4 personen

2 maïskolven* (zonder blad)
1 rode ui, fijngesneden
600 g worstvlees van saucijzen
2 el Heinz Barbecue sauce Classic of Sweet
1 of 2 jalapeño-peper(s)
1 bosje (15 g) koriander, steeltjes fijngesneden en blad grofgehakt
1 avocado, in blokjes
sap van 1 limoen
zout & (versgemalen) peper, naar smaak
ook nodig: 16 dikke satéprikkers, bbq met rooster & houtskool

Steek de bbq 30 min. van tevoren aan. Week 16 dikke satéprikkers 1 uur in water. Kook de maïskolven in ruim kokend water 10 min. voor. Kneed het worstvlees van saucijzen met de Heinz Barbecue sauce Classic of Sweet en 1 el van de fijngesneden rode ui goed door en vorm er 8 platte köftes van. Steek door elke köfte kruislings 2 satéprikkers.

Kwast de maïskolven en köftes in met wat olie. Rooster de maïskolven 15-20 min. en de jalapeño-peper(s) 10 min. boven de withete houtskool op het bbq-rooster (of in de grillpan) rondom bruin tot ze grillstreepjes krijgen. Schuif de maïs na 10-12 min. iets opzij. Neem ze dan van het rooster en laat iets afkoelen.

Leg de köftes op het midden van het rooster en rooster ze in 8-12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

Snijd van 1 maïskolf de korrels, snijd de andere in 4 stukken.

Verwijder de zaadlijst(en) uit de jalapeño-peper(s) en snijd het vruchtvlees fijn.  Meng voor de salsa de maïskorrels, jalapeño (naar smaak), koriander, rest van de ui, de avocado-blokjes en het limoensap en breng op smaak met zout.

Serveer met de köftes en stukken maïskolf en evt. nog een lepel Heinz bbq-saus. Garneer met nog wat koriander. Lekker met gebakken rijst en zwarte bonen.

* I.p.v. verse maïs kun je ook maïs uit blik (± 100 g) gebruiken.

Bereiden ± 30 min. / weken satéstokjes ± 30 min. / roosteren ± 25 min.

heinz_barbecue_sausHEINZ BARBECUE SAUCES Heb jij ze al geproefd? De Barbecue-sauzen van Heinz zijn er in 2 smaken: Classic & Sweet, allebei met de vertrouwde Heinz-kwaliteit. Heinz Barbecue Classic is een krachtige saus met een rijke en rokerige smaak. Heinz Barbecue Sweet smaakt zoet, zacht en rokerig. Beide sauzen zijn zowel als saus en als marinade te gebruiken. Perfect bij de zomerbarbecue.

PRODUCTIE: STUDIO PHILIPPI | RECEPT: TRUDELIES SCHOUTEN | I.S.M.: HEINZ

Dit is een advertorial i.s.m. Heinz

köfte-delicious