Yolanda van der Jagt: ‘Serveer bij de karbonade met mosterd de shiitakeboter op kamertemperatuur, deze smelt beter dan ijskoude boter.’
hoofdgerecht (4 personen)
7 el zachte roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
200 g shiitake, in fijne reepjes gesneden
4 el peterselie, fijngehakt
4 ribkarbonades (à 175 g)
4 el dijonmosterd
Verhit in een koekenpan 2 el boter, bak de sjalotten 2 min. zachtjes en voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Schep ze op een bord om af te koelen.
Roer in een kommetje 4 el boter, de peterselie en de paddenstoelen door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Dep de karbonades droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper en smeer ze aan beide kanten in met de mosterd. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Draai het vlees om en bak de andere kant in 3-5 min. goudbruin en gaar. Verdeel de karbonades over de borden. Schep er een lepel shiitakeboter op.
Bereiden ± 35 min.
RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE SVEN BENJAMINS STYLING LAURA JONGENEEL