Er zijn van die recepten die ideaal zijn om te maken op een verloren moment en je prima kunt bewaren voor de feestdagen. Vandaag maken we kaneel-chilisiroop. De gouden siroop is lekker over ijs en mousse, vers fruit en gebak (mini-tarte tatins met ananas!, p. 31 delicious.kerst 2009), in koffie en chocolademelk én mooi verpakt als liefdevol culicadeautje.
kaneelchilisiroop
voor ca. 225 ml
150 gram suiker
1 kaneelstokje
1 verse chilipeper, ingeprikt
Smelt de suiker in een pan met dikke bodem tot deze lichtbruin kleurt. Schenk er 400 ml water bij en voeg het kaneelstokje en de chilipeper toe. Laat het mengsel inkoken tot een lichte siroop. Vis het kaneelstokje en de chilipeper uit de siroop. Schenk de warme siroop in een schoon, goed afsluitbaar (weck)flesje. Laat de siroop verder afkoelen en bewaar op een koele donkere plek, buiten de koelkast.