Deze super makkelijke jamkoekjes zijn leuk om met kinderen te maken.
makkelijke jamkoekjes
gebak | ± 20 stuks
1 vanillestokje
265 g zachte roomboter
200 g witte basterdsuiker
1 ei
1 eierdooier
280 g bloem, gezeefd
100 g frambozenjam
ook nodig: plasticfolie, bakpapier
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter, het vanillemerg en de basterdsuiker luchtig. Roer het ei, de eierdooier en de bloem door het botermengsel tot er een egaal deeg ontstaat en vorm het deeg tot een rol. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ± 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rol in ± 30 gelijke plakjes en vorm de plakjes tot bolletjes. Verdeel de helft van de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met je handpalm iets plat. Bewaar de andere tot gebruik even in de koelkast. Leg de koekjes ver genoeg uit elkaar want tijdens het bakken lopen de koekjes uit. Druk met je vinger een kuiltje in het deeg. Roer de jam los en lepel de helft van de jam in de kuiltjes. Bak de koekjes in 15 min. Goudbruin en gaar in de oven. Bak zo nog een bakplaat vol. Laat de koekjes even op de bakplaat afkoelen, totdat ze stevig genoeg zijn om op een rooster leggen.
Laat dan helemaal afkoelen.
Bereiden ±30 min/ wachten ±1 uur/ oven ±20 min.
delicious.jam past perfect bij deze jamkoekjes!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!
delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.
RECEPTEN RUDOLPH VAN VEEN FOTOGRAFIE SAM WALRAVENS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN