houtduif met gehakt en tijmboter

De vulling van gehakt met tijm, oregano en pistache geeft de duif een heerlijke smaak. Geef één gevulde en in plakken gesneden houtduif per persoon.

Maak ook deze visworstjes van Mister Kitchen.

houtduif gevuld met  pistachegehakt en sinaasappel-tijmboter
hoofdgerecht| 4 personen

4 houtduiven, ontbeend en ontdaan van het karkas*
50 g boter
ook nodig: keukentouw, kernthermometer*

vulling
300 g varkensgehakt van goede kwaliteit
5 takjes tijm, blaadjes gerist
5 takjes oregano, blaadjes gerist, grof gehakt
50 g pistachenoten, grof gehakt

sinaasappel-tijmboter
200 g geklaarde boter of ghee*
rasp van 1 (bio)sinaasappel
3 takjes tijm, blaadjes gerist

Stap 1 (2 dagen van tevoren)
Verwarm voor de sinaasappeltijmboter de ghee met de sinaasappelrasp en de tijm en laat op laag vuur 10 min. trekken, gebruik evt. een plaatje onder de pan als het te hard gaat. Laat afkoelen en zet afgedekt tot gebruik koel weg.

Stap 2 (1 dag van tevoren)
Meng voor de vulling het gehakt met een flinke snuf zout* en een flinke snuf grof gemalen zwarte peper, en de rest van de ingrediënten. Vorm 4 dikke worstjes van het gehaktmengsel. Klap de duiven open met huidkant naar beneden en leg op elk een worstje. Rol de ontbeende duiven tot mini- rollades op en bind op met keukentouw. Leg afgedekt tot gebruik in de koelkast als je ze van tevoren maakt. Neem ze een paar uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de boter in een ruime koekenpan of braadpan en bak hierin de rollades rondom bruin. Doe ze over in een braadslee en zet ze in de oven. Gaar de duifrollades in 20-30 min.

PRODUCTIE, RECEPTEN EN TEKST MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR  STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING DOSIA BREWER, TRUDELIES SCHOUTEN  M.M.V. EDUARD VAN ADRICHEM, GEBROEDERS DE WOLF, JENS VISSER, PETER DERKS

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

houtduif