Worstjes met salami, zoete uien, oude komijnenkaas, zuurkool en korianderzaad, citroenmayo en rode kool, hangopsaus met komkommer en knoflook… de ene hot dog is de andere niet! Van broodje tot worst, van pepers tot saus, er valt veel te kiezen. In delicious.januari 2015 5 toprecepten, hier alvast ons covermodel!
Bull’s & Dogs funky fresh hotdog
voor 10 hotdogs
1 pak volle yoghurt
1 komkommer
1 teentje knoflook
rasp van 1 citroen
150 ml lekkere mayonaise
10 pretzels (of pistoletjes)
½ witte kool, fijngesneden
1 tl kurkuma
1/3 rode kool, fijngesneden
olijfolie
10 ambachtelijke worsten van een goede slager
paar takjes tijm, blaadjes gerist
sap van ½ citroen
1 bosje lente-ui, fijngesneden
funky saus
Maak dikke hangop: doe de yoghurt in een theedoek en hang minimaal 12 uur uit. Rasp de komkommer grof en bestrooi met zout. Laat de komkommer in een zeef ± 1 uur uitlekken. Pers de knoflook uit in een kom, doe de citroenrasp erbij en voeg de mayonaise en komkommer toe. Pureer met een staafmixer glad. Spatel de hangop erdoor.
Kook 1/3 van de witte kool met de kurkuma 10 min. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Meng de gekookte witte kool met de rauwe en rode kool. Verhit wat olijfolie en bak de worsten ± 4-5 min, voeg wat citroensap toe en de tijm.
Snijd het broodjes over de lengte door en vul met de kool. Leg de worst ertussen en maak een mooie streep saus. Maak de hotdog af met bosui.
Bereiden 40 min. /uitlekken 12 uur
RECEPT BULLS & DOGS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK