zalm uit de oven met rijstnoedels

Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een compleet maal kunt bereiden? Deze ovengestoomde zalm is snel klaar en lekker dat die is!

Krijg jij maar geen genoeg van zalm? Maak dan onze verrukkelijke koolcurry.

ovengestoomde zalm

hoofdgerecht | 4 personen

3 el sojasaus
2 tl sesamolie
4 zalmfilets (met vel) à 150 g, graatjes verwijderd
2 bosuitjes, julienne gesneden
2 rode pepers, zaadjes verwijderd,  julienne gesneden
4 cm verse gemberwortel, geschild, julienne gesneden
1 struikje bokchoy of kleine paksoi, in de lengte gehalveerd
200 g dunne rijstnoedels (mihoen)
sap van 1 limoen + extra limoenpartjes ter garnering
½ tl fijne kristalsuiker
2 tl XO-saus*
1 teentje knoflook, geperst

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng ½ el van de sojasaus met 1 tl van de sesamolie en bestrijk de zalm hiermee. Leg de zalm met het vel naar beneden aan één kant van een rooster boven een braadslee. Verdeel de helft van de bosuitjes, rode peper en gember over de zalm. Leg aan de andere kant van het rooster de gehalveerde boksoi. Schenk een bodempje water van 1 cm in de braadslee en dek het geheel af met aluminiumfolie. Stoom de zalm ± 15 min. tot hij net gaar is.

Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.

Meng in een kommetje het limoensap met de suiker, XO-saus, knoflook en de resterende sojasaus en sesamolie.

Verdeel de noedels over kommen en schep de zalm en paksoi erop. Sprenkel de limoendressing erover en strooi de rest van de bosuitjes, de peper en gember erover. Serveer met limoenpartjes om erover uit te knijpen.

* XO-saus is een pikante, Chinese saus op basis van gedroogde zeevruchten, te koop in de oosterse supermarkt.

Bereiden ± 15 min. / stomen ± 15 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

zalm-delicious