volkorenpastasalade met rosbief

Zo nu en dan houden we van écht powerfood. Daarom kiezen we ingrediënten die ons lijf net dat beetje extra kunnen geven, bijvoorbeeld walnootolie. Dat bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren en ook omega-3 olie, de olie die ook in vette vis zit en die we bijna allemaal te weinig eten. Gezonde vetten dus! Onze volkorenpastasalade bevat naast de walnootolie ook sproutmix: een mix van jonge, net ontkiemde zaadjes die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zitten.

Probeer ook deze powersnack!

volkorenpastasalade met rosbief

hoofdgerecht | 4 personen

300 g volkorenpasta
500 g witte asperges, geschild
1 rode ui, fijngesneden
150 g rosbief, in dikke plakken van 2-3 mm, in repen gesneden
100 g walnoten en/of amandelen, grof gehakt
2 el pompoenpitten, geroosterd
4-5 el walnotenolie
sap van 1 citroen
60 g sproutmix of alfalfa*

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.

Snij het harde stukje van de onderkanten van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 5 cm. Kook de asperges in ruim water met zout en een snufje suiker in zo’n 4-6 min. (afhankelijk van de dikte) knapperig gaar. Giet de pasta en asperges af en spoel onder stromend water kort koud, zodat de meeste hitte is verdwenen (maar niet de smaak!).

Schep de pasta met de asperges in een schaal om met de ui, rosbief, noten, pitten, olie en citroensap naar smaak. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep vlak voor je de pastasalade opdient de sproutmix of alfalfa erdoor zodat deze lekker knapperig blijft.

*sproutmix en alfalfa zijn bij de supermarkt en natuurwinkels te koop

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN