pasta risottata

Eten we Mediterraan, dan is het feest bij ons! We maken bijvoorbeeld deze pasta risottata*. Op deze pasta kun je eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. In plaats van kip kun je er ook blokjes verse zalmfilet in doen.

pasta risottata*

hoofdgerecht | 4 personen

350 g kipfilet
1½ l kippenbouillon (van tablet)
2 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
3 salieblaadjes, in reepjes
300 g korte pasta (bijv. schelpjes of penne)
2 kleine courgettes, in blokjes
250 g groene asperges, in stukken van 3 cm
125 g mascarpone (bakje à 250 g)
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 el fijngesneden peterselie

Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook en kook in 10-12 min. zachtjes gaar. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat iets afkoelen. Trek de kipfilet in plukjes uit elkaar.

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de sjalot met de knoflook en de salie 1 min. Schep er de ongare pasta door en verwarm 1 min.

Schenk voldoende van de hete kippenbouillon bij de pasta tot deze net is bedekt. Kook de pasta onafgedekt beetgaar in ± 15 min of in ieder geval iets langer dan de kooktijd aangegeven op de verpakking.

Laat de bouillon zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg een extra scheut hete bouillon toe zodat de pasta net is bedekt.

Voeg na 10 min. de courgette en de asperges toe. Laat de pasta de bouillon bijna volledig opnemen totdat de pasta bijna beetgaar is (proef regelmatig!). Reken op ± 1 l hete bouillon.

Neem de pan van het vuur. Schep de kipfilet, de mascarpone en helft van de Parmezaanse kaas door de pasta. Voeg peper naar smaak toe.

Schep de pasta in 4 diepe borden en bestrooi met peterselie. Geef de rest van de kaas erbij.

Bereiden ± 30 min.

*Risottata betekent ‘als risotto bereid’. Het resultaat is zijdezachte pasta met geconcentreerde smaken en een stevige beet. Wordt gegarandeerd een familie­favoriet!

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART

risottata pasta | delicious