nr.1 foodmagazine

kipquesadillas met saus van gerookte peper en mangosalsa

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze heerlijke kipquesadillas zijn gevuld met heel veel smeltende kaas. De saus van gerookte peper en mangosalsa maken het nog lekkerder en geven nét dat beetje extra pit. Op de barbecue gaat het snel, maar uit de grillpan is het nét zo lekker.

Op de Mexicaanse tour? Probeer deze smoket soft taco’s ook eens! 

kipquesadillas met saus van gerookte peper en mangosalsa

hoofd- of lunchgerecht (4 stuks)

1½ el olijfolie
1 grote ui (200 g), fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 el fijngesneden chipotlepepers in adobosaus*
400 g tomaatblokjes (blik)
70 g tomatenpuree
250 ml moutazijn** of ciderazijn
120 g (fijne) kristalsuiker
2 mango’s, vruchtvlees in blokjes
1 avocado, vruchtvlees in blokjes
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
sap van ½ limoen + extra limoenpartjes voor serveren
30 g fijngesneden korianderblaadjes + extra blaadjes
8 bloemtortilla’s
1 gegrilde kip, vlees in stukjes getrokken, zonder vel en botjes /
250 g geraspte mozzarella

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak, al roerend, 5 min. of tot ze zacht zijn. Voeg de chipotlepepers, tomaatblokjes, tomatenpuree, azijn, suiker, 250 ml water en 2 tl zout toe. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook 45 min., af en toe roerend of tot de saus is ingedikt. Laat afgesloten afkoelen. De saus blijft in de koelkast ± 1 week goed.

Meng de mango, avocado, rode peper, het limoensap en de koriander. Zet weg.

Steek de bbq aan of verhit een grote grillpan voor op hoog vuur. Bestrijk de helft van de tortilla’s met de chipotlesaus en verdeel de kip en de mozzarella erover. Dek af met de andere tortilla’s. Bak de quesadilla’s op de bbq of in de koekenpan, verzwaard met een zware pan (of druk ze aan met een spatel), in porties, 2 min. aan elke kant. Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer ze met mangosalsa, extra koriander en limoenparten.

* Chipotlepepers in adobosaus zijn gerookte jalapeñopepers in zoetzure saus.
**Vervang moutazijn evt. door milde azijn als ciderazijn. Beide zijn te koop bij delicatessenzaken of online te bestellen.

Bereiden ± 1 uur en 15 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

Nog veel meer lekkere gerechten met vlees vind je in delicious. hét vleesboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

 

kipquesadillas met saus van gerookte peper en mangosalsa - delicious