Dit zijn de echte Italiaanse smaken, maar dan op een burger. Buiten of binnen, geniet van de groenten, geurige kruiden en vlees in dit makkelijke zomergerecht.
italiaanse burger
hoofdgerecht (6 personen)
1 kg rundergehakt
35 g vers broodkruim
2 rode uien 1 geraspt, 1 in dikke plakken
2 tenen knoflook fijngesneden
2 el fijngesneden platte peterselie
20 g geraspte parmezaanse kaas
1 el dijonmosterd
1 ei
6 plakken doorregen bacon van ½ cm dik
olijfolie, voor het bestrijken
6 hamburgerbroodjes, doorgesneden, snijkanten geroosterd
rucola en basilicumblaadjes, voor serveren
2 trostomaten, in dikke plakken
evt. friet, voor serveren
saus 150 g mayonaise
1 el tomatenketchup
1 el dijonmosterd
1 grote zoetzure augurk, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
¼ tl paprikapoeder
Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet in de koelkast. Doe het gehakt, het broodkruim, de geraspte ui, knoflook, peterselie, parmezaan, mosterd en ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper, vorm met vochtige handen 6 hamburgers. Zet 30 min. in de koelkast. Steek de bbq aan op matige hitte of verhit een grillpan voor. Gril de uienringen en keer ze tot ze grillstreepjes krijgen. Gril de bacon knapperig en keer af en toe. Houd warm. Bestrijk de hamburgers met wat olie en gril ze 2-3 min. aan elke kant tot ze streepjes krijgen en gaar zijn.
Bestrijk het snijvlak van de onderste broodhelften van de broodjes met wat saus en verdeel er de rucola, basilicumblaadjes, ui, tomaat, bacon en hamburgers over. Schep er wat saus op, garneer met rucola en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Serveer er evt. friet bij.
Zelf mayo maken? Bekijk de stap-voor- stap video
Bereiden ± 45 min. / wachten 30 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER