gevulde geitenkaas-tomaatbollen uit de oven

gevulde geitenkaas-tomaatbollen uit de oven
vegetarisch
aantal 4 |
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, picknick |
familietijd, picknick, vakantie, voorjaar, weekend, zomer, zomers |
italiaans, nederlands |
vegetarisch
Wij krijgen spontaan zin om te picknicken van deze zalige gevulde bollen! Verpak ze na het bakken in aluminiumfolie en wikkel ze daarna nog in een doek. Hup, op de fiets naar het park en daar heerlijk smullen van een lauwwarme geitenkaas-tomaatbol.

Meer brood met geitenkaas? Probeer deze kruidige geitenkaasbolletjes!

Kooktijd25 minutes
oven20 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 grote bollen naar keuze afbakbrood
  • 250 g verse geitenkaas met korst
  • 4 rijpe pruim trostomaten
  • 2 eieren
  • 3 el slagroom of melk
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • 1 bos bospeen geschrapt of geschild
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamicosiroop
  • evt. 1 el rietsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.  Snijd een dun kapje van de bolletjes en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de rand en bodem uit. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes; het is niet erg als ze breken. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes en bestrooi licht met zout en peper.
  • Klop het ei los met de slagroom, tijm en breng met peper op smaak.
  • Leg de tomaat en geitenkaas om en om in lagen in de bolletjes en druk stevig aan. Zorg dat bovenop een mooie plak tomaat ligt. Schenk het eimengsel erop en zet de broodjes op de bakplaat.
  • Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Halveer intussen dikke wortels in de lengte. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de wortels gaar in 8-10 min. Schep de balsamicosiroop – en als je het zoeter wilt, ook de suiker – erdoor en smoor nog 3-4 min. Draai het vuur iets hoger en laat de siroop karamelliseren tot deze rond de wortels plakt en glanst. Voeg zeezout naar smaak toe en serveer ze met de geitenkaasbroodjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!