Wij krijgen spontaan zin om te picknicken van deze zalige gevulde bollen! Verpak ze na het bakken in aluminiumfolie en wikkel ze daarna nog in een doek. Hup, op de fiets naar het park en daar heerlijk smullen van een lauwwarme geitenkaas-tomaatbol.Meer brood met geitenkaas? Probeer deze kruidige geitenkaasbolletjes!
Kooktijd25 minutesminutes
oven20 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
4grote bollen naar keuzeafbakbrood
250gverse geitenkaas met korst
4rijpe pruimtrostomaten
2eieren
3elslagroom of melk
1takje tijmalleen de blaadjes
1bos bospeengeschrapt of geschild
2elolijfolie
3elbalsamicosiroop
evt. 1 el rietsuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een dun kapje van de bolletjes en hol ze met een lepel tot op 1 cm van de rand en bodem uit. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes; het is niet erg als ze breken. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes en bestrooi licht met zout en peper.
Klop het ei los met de slagroom, tijm en breng met peper op smaak.
Leg de tomaat en geitenkaas om en om in lagen in de bolletjes en druk stevig aan. Zorg dat bovenop een mooie plak tomaat ligt. Schenk het eimengsel erop en zet de broodjes op de bakplaat.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Halveer intussen dikke wortels in de lengte. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de wortels gaar in 8-10 min. Schep de balsamicosiroop – en als je het zoeter wilt, ook de suiker – erdoor en smoor nog 3-4 min. Draai het vuur iets hoger en laat de siroop karamelliseren tot deze rond de wortels plakt en glanst. Voeg zeezout naar smaak toe en serveer ze met de geitenkaasbroodjes.