Gehaktspiesjes én tomatenbonensalade. Met dit recept heb je in no time een gevarieerd hoofdgerecht op tafel staan.
Meer gerechten op een spiesje? Probeer bijvoorbeeld deze tabouleh met varkensspiesjes.
gehaktspiesjes met tomatenbonensalade
hoofdgerecht (4 personen)
Varieer eens met gehaktsoorten. Neem bijvoorbeeld een mix van varkens- en lamsgehakt of lams- en kipgehakt.
250 g rundergehakt
250 g lamsgehakt
1 ei
3-4 el havermout
1 tl gemalen komijn
3 tenen knoflook
2 takjes munt, blad fijngesneden
5 trostomaten
1 rode ui, in halve ringen
1 komkommer, in halve maantjes
1 pot (Turkse) witte bonen (570 g), uitgelekt en afgespoeld
rasp en sap van 1 (bio)citroen
75 ml geurige extra vergine olijfolie
+ milde olijfolie om in te bakken
1 bos koriander, grof gesneden
ook nodig: sateprikkers, in water geweekt
Kneed beide gehaktsoorten met het ei, de havermout, komijn, 1 geperste teen knoflook, de munt en zout en peper naar smaak door elkaar. Vorm met vochtige handen 8 gehaktrolletjes van het vlees. Steek door elk rolletje een satéprikker of spies. Leg de spiesjes terwijl je de salade maakt afgedekt in de koelkast om te rusten. Zo worden ze ook steviger.
Maak de tomaten schoon, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in grove stukken. Meng met de rode ui, komkommer en bonen. Pers 2 tenen knoflook boven 75 ml olijfolie, meng de citroenrasp en 1-2 el van het sap erdoor en schep door de groenten. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een ruime koekenpan wat milde olijfolie. Bak de gehaktspiesjes rondom bruin en gaar in 15 min.
Schep de koriander door de salade en serveer met de gehaktspiesjes.
Bereiden ± 40 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN