Deze Franse biefsalade met courgette en roquefort staat binnen ± 25 min. op tafel. Lekker met stokbrood of geroosterde aardappeltjes.
Deze manzo tonnato met venkel staat ook binnen no-time op tafel!
Franse biefsalade met courgette en roquefort
hoofdgerecht (4 personen)
75 g hazelnoten met vlies, grof gehakt
6 el milde olijfolie
1 courgette, in plakjes
150 g haricots verts
2 biefstukken à 150 g, op kamertemperatuur
75 g waterkers (1 bosje)
1 el wittewijnazijn
1 tl grove mosterd
2 tl vloeibare honing
4 el extra vierge olijfolie
1 takje tijm, alleen de blaadjes
125 g roquefort, grof verkruimeld
desembaguette, voor erbij
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord. Schenk 2 el olijfolie in de pan en bak de courgette in 2-3 min. beetgaar. Schep de courgette uit de pan. Schenk weer 2 el olijfolie in de pan en bak de haricots verts in 4-5 min. beetgaar.
Verhit in een tweede koekenpan de rest van de olijfolie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 1-2 min. per kant goudbruin en rosé vanbinnen. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie rusten.
Haal de harde steeltjes van de waterkers. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd, honing, extra vierge olijfolie en tijm.
Meng de waterkers met de courgette en haricots verts. Verdeel de salade over de borden. Snijd de biefstuk in reepjes en leg met de kaas op de salade. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de geroosterde hazelnoten en peper naar smaak. Serveer de salade met stokbrood.
Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN