flensjes met paddenstoelen

Flensjes met paddenstoelen uit de oven zijn een geweldig vegetarisch hoofdgerecht. Vul flensjes royaal met paddenstoelen en truffeltapenade, bechamelsaus en een laag parmezaan erover en dan de oven in! Maak je een heel Italiaans menu? Zet de flensjes op je menukaart als crespelle, de Italiaanse naam.

Nog meer lekkere (vega) gevulde flensjes?

flensjes met paddenstoelen

hoofdgerecht (4 personen) | vegetarisch

135 bloem + 40 g voor de bechamel
1 ei
625 ml melk
9 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
500 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt, in stukjes
2 el truffeltapenade*
125 ml droge witte wijn
50 g parmezaanse kaas, geraspt

Stap 1 voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Klop voor de flensjes van 125 g van de bloem, het ei, 300 ml van de melk en een snuf zout een glad beslag. Bak in een ruime koeken- of crèpepan met 4 el van de olijfolie 4 dunne flensjes van het beslag. Laat ze op een bord glijden en afkoelen.

Stap 2
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak hierin de knoflook 1 min. zachtjes. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Schep de truffeltapenade erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

Stap 3
Verwarm intussen voor de bechamel in een sauspan de rest van de olijfolie. Voeg de bloem toe en gaar 1 min. mee zonder dat het kleurt. Schenk langzaam, al kloppende, de wijn en vervolgens de rest van de koude melk erbij. Verwarm en klop tot een gladde bechamelsaus. Verwarm de saus al roerend nog 3-4 min. zachtjes, roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Meng 100 ml van deze bechamelsaus door het paddenstoelenmengsel. Laat alles afkoelen en zet afgedekt koel weg tot gebruik.

Stap 4 bereiden: begin 30 min. van tevoren.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verdeel de paddenstoelensaus over het midden van de flensjes. Vouw ze in vieren en leg ze in een ovenschaal. Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de flensjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin. Lekker met een fijne kruidensalade erbij.

* Truffeltapenade is een gehakt mengsel van paddenstoelen met wat gemalen truffel erdoor. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, delicatessenzaken of online.

Voorbereiden ± 45 min.
Bereiden ± 10 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI 

flensjes met paddenstoelen | delicious