hollandse zomerstoof met kalfsvlees

In de rubriek Familietijd deelt Janneke Philippi iedere maand haar lekkerste recepten die ideaal zijn voor doordeweekse dagen. Probeer deze Hollandse zomerstoof met kalfsvlees.

Probeer ook dit recept voor zomerstamp met hollandse garnalen

hollandse zomerstoof met verse kruiden

hoofdgerecht | 4 personen

600 g kalfslappen*
7 el olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
1 el bloem
150 ml witbier
250 ml kalfs- of vleesfond
400 g peultjes
350 g gedroogde tagliatelle
2 tenen knoflook, fijngesneden
50 ml crème fraîche
2 handenvol grof gesneden verse kruiden, bijv. kervel, bieslook en peterselie

Dep de kalfslappen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een braadpan 3 el olijfolie. Bak de klafslappen bruin aan. Neem ze uit de pan.

Fruit de sjalot in het bakvet. Strooi er de bloem over. Voeg het bier en de fond toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en leg het vlees terug in de pan. Stoof de kalfslappen afgedekt in 1 uur zachtjes gaar. Kook de peultjes alvast in water met zout in 5 min. knapperig gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.

Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Laat het stoofvocht 2 min. inkoken. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de peultjes erdoor.

Roer de crème fraîche, de helft van de kruiden en peper naar smaak door het stoofvocht. Leg het vlees terug in de pan. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de kruiden door de knoflookolie met peultjes. Voeg peper naar smaak toe en verdeel over 4 borden. Leg de klafslappen op de borden en schep de saus erover.

*kalfslappen zijn bij sommige supermarkten te koop. Je kunt ook hamlappen (varkensvlees) gebruiken. De stooftijd is dan 40 – 45 minuten.

Bereiden ± 30 min. / stoven ± 1 uur.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

zomerstoof