scones met mascarpone

Maak je zelfgebakken scones met mascarpone nóg lekkerder met een flinke schep aardbeienjam. Voor een lekkere bite bestrooi je de scones met gehakte amandelen en sesamzaad.

Lekker met delicious.aardbeienjam of een van onze andere soorten jam

scones met mascarpone

gebak (18 stuks)

700 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd + extra om te bestuiven
100 g fijne kristalsuiker
375 g mascarpone + extra om te serveren
1½ tl vanille-aroma
185 ml melk + extra om te bestrijken
2 tl zwart sesamzaad
25 g amandelschaafsel*
aardbeienjam, voor erbij
ook nodig: uitsteekrondjes 3-4 cm Ø

Verwarm de oven op 200ºC.

Doe voor de scones het meel met de suiker, mascarpone, vanille en een snufje zout in de mengkom van een keukenmachine en mix met de pulseerknop tot een kruimelig mengsel. Mix de melk er kort door tot je een samenhangend deeg krijgt. Schraap bijeen tot deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Rol uit tot een grote rechthoek van 3-4 cm dik, steek hier rondjes uit, druk de rest weer bij elkaar en steek weer rondjes uit, tot je 18 scones hebt. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met melk en bestrooi met sesamzaad en amandelschaafsel.

Bak in 18-20 min. gaar en goudbruin. Laat kort iets afkoelen op een rooster. Snijd de scones nog warm open en serveer met mascarpone en jam.

* Amandelstiften, zoals je op de foto ziet, zijn niet overal gemakkelijk te krijgen. Wil je wel die lekker stevige bite, gebruik dan 45 g amandelen en hak ze grof.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

scones met mascarpone - delicious