no waste chocoladeletter-muffins met noten

Een chocoladeletter kun je natuurlijk meteen opeten, maar je kunt hem ook gebruiken als ingrediënt voor bijvoorbeeld chocoladeletter-muffins met noten!

Chocoholics kunnen ook in onze shop hun hart ophalen bij één van de chocoladeproducten…

chocoladeletter-muffins met noten

1 delicious.chocoletter puur karamelnoten (je hebt 150 g nodig)
13 stuks steranijs
45 g cacaopoeder
90 ml heet water
200 g bloem, gezeefd
2½ tl bakpoeder
¼ tl zout
150 g bruine basterdsuiker
80 ml zonnebloemolie
2 eieren
150 g zure room
ook nodig: vijzel, muffinvorm met 12 holtes, ingevet en 12 papieren muffincups

Verwarm de oven voor op 190°C. Houd van de kapotte chocoletter wat noten, zaden en chocoladestukjes apart om te versieren en hak de rest in stukjes. Stamp 1 steranijs fijn in de vijzel.

Roer het cacaopoeder met het hete water glad in een kommetje. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, fijngestampte steranijs en ¼ tl zout.

Meng met een handmixer de basterdsuiker en de olie goed door in een kom. Voeg het cacaomengsel erbij en meng door. Voeg dan de eieren en de zure room toe en klop weer goed door. Spatel het bloemmengsel er snel door. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn. Als je te lang mengt, worden de muffins taai.

Spatel de chocoladestukjes door het beslag, verdeel het beslag over de muffinholtes en bestrooi met de achtergehouden noten, zaden en chocolade. Leg op iedere muffin een steranijs. Bak in het midden van de oven ± 20-25 min. gaar. Neem ze uit de vorm en laat afkoelen.

Bereiden ± 20 min. / oven 20-25 min.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN

Chocoholics opgepast! Deze delicious. koekjes met drie soorten chocolade zijn onweerstaanbaar lekker! Ook leuk om cadeau te doen!

chocoladeletter-muffins