Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk: ideaal om een restje noten in te verwerken. In plaats van pistachenoten kun je ze ook maken met amandelen of hazelnoten.
Pistachenoten worden in de Italiaanse keuken veel gebruikt. Maak ook onze semifreddo met pistache.
amaretti met pistachenoten en venkelzaad
voor 30 koekjes
480 g pistachenoten
4½ tl venkelzaad, geroosterd
225 g bloem
330 g fijne kristalsuiker
3 eiwitten
90 g poedersuiker, gezeefd
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Bekleed drie grote bakplaten met bakpapier.
Stap 2
Hak in een keukenmachine de pistachenoten met het venkelzaad en de bloem tot een fijn mengsel. Doe over in een kom en voeg de suiker en een snufje zout toe. Klop in een andere kom de eiwitten schuimig. Spatel door de droge bestanddelen.
Stap 3
Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai tot balletjes ter grootte van een pingpongbal. Doe samen met de poedersuiker in een kom en schud ze om zodat ze hier goed mee bedekt zijn. Leg ze op de bakplaten en plet ze met je hand tot rondjes van 9 cm. Bak ze in ± 15 min. goudbruin. Laat afkoelen voor serveren.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 15 min.
RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER