Wij houden van knikkerronde druiven. Friszure lichtpuntjes terwijl de herfst voorbij schuurt. De druivenoogst is in volle gang dus plukken wij daar nu graag de vruchten van.
bijgerecht | 4-6 personen
25 g sultanarozijnen
100 ml balsamicoazijn
4-5 el olie
500 g fijngesneden rauwe rode kool
150 g witte druiven, gehalveerd, evt. pitjes verwijderd
Week de rozijnen 30 min. in de balsamicoazijn. Giet af en bewaar de balsamico.
Verhit 3 el olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de rode kool 3 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen toe en bak ze 1 min. mee. Voeg 4 el balsamicoazijn en de druiven toe en bak alles nog een paar min. goed door. Breng de kool op smaak met wat zout.
voorbereiden ± 15 min. / weken ± 30 min. / bereiden ± 5 min.
RECEPTUUR EN BEREIDING EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL
*Dit recept verscheen eerder in delicious.