citroenbodems

Zoete zomertaartjes, met verrukkelijk vers fruit, wat goddelijk samengaat met dikke room. Taartjes met een wow-effect, die je ook nog eens 1-2-3 maakt. Bak deze citroenbodems en vul ze met lobbige room die je op smaak brengt met vanillesuiker en fijngesneden munt. Met een royale hand vers zomerfruit maak je de taartjes af. Just another perfect weekend!

Bak deze zomertaart met vers rood fruit!

citroenbodems

voor 6 zomertaartjes

200 g bloem, gezeefd
100 g roomboter
100 g suiker
1 ei
rasp van 1 (biologische) citroen
1/2 tl zout
extra nodig: vershoudfolie, 6 ingevette eenpersoonstaartvormpjes (8-10 cm ø), bakpapier, blindbakvulling

Kneed in de keukenmachine of met de hand van de bloem, de roomboter, de suiker, het ei, de citroenrasp en het zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 min. in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een dikte van 2 mm. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes met blindbakvulling.

Bak de deegbodems 20 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodems in nog eens 15 min. lichtbruin en gaar. Laat de bodems afkoelen en vul ze met geslagen vanille-muntroom en vers zomerfruit.

Tip Neem bij voorkeur een onbespoten, biologische citroen. Gebruik je een gewone citroen boen deze dan onder stromend water goed schoon.

citroenbodem-delicious