Chinese pannenkoekjes zijn heerlijk bij pekingeend. delicious. eindredacteur Laurien geeft haar eigen draai aan de combi:
‘Bij de pannenkoekjes maak ik hoisinkip (nou ja, eigenlijk maak je de pannenkoekjes bij de kip…): een lekkere dikke boerenkip royaal insmeren met hoisinsaus, een hele nacht (niet afgedekt) in de koelkast zetten en de volgende dag in de oven. Lente-uitjes in drie stukken snijden en die stukken weer in reepjes. Pannenkoekje op je bord, beetje hoisinsaus erop smeren, stukje kip, paar stukjes lente-ui, oprollen, opeten.’
bijgerecht (voor ± 18 pannenkoekjes)
250 g bloem
sesamolie
Doe de bloem in een kom. Roer er beetje bij beetje ± 150 ml kokend water door met een vork tot al het water is opgenomen. Voeg water toe als het te droog is en bloem toe als het deeg te nat is. Haal uit de kom en kneed het in ± 8 minuten tot een soepel deeg. Leg het deeg terug in de kom, bedek met een vochtige doek en laat 30 minuten staan. Neem het uit de kom en kneed nog 5 minuten en maak een rol van ± 40 cm lang en 2,5 cm dik. Snijd in 18 gelijke stukjes, rol daar balletjes van en druk die met de palm van je hand plat.
Leg er twee op het aanrecht en besmeer er 1 met sesamolie. Leg ze met de besmeerde kant op elkaar en rol met de deegroller uit tot een pannenkoekje met een doorsnee van 15 cm. Verwerk zo ook de andere balletjes. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg er een pannenkoekje in en bak tot de onderkant droog is. Draai om en bak tot de andere kant ook droog is.
Haal uit de pan, sla het pannenkoekje op het aanrecht (dan gaan ze gemakkelijk van elkaar). Leg ze dubbelgevouwen op een schaal en dek losjes af om ze warm te houden. Bak zo ook de rest.
Laurien: Ooit gemaakt uit: Het Chinees Kookboek 3 , een uitgave uit 1988 van Albert Heijn (Chinese chef) en tot op de dag van vandaag lekker!
Wil je weten hoe je pekingeend maakt en hoe je het snijdt? Kijk op ons YouTube kanaal voor leuke filmpjes.
Bron foto: videojug.com