Chinese broccoli en biefstuk

Chinese broccoli (kalian) heeft donkergroen blad en een krachtiger smaak en textuur dan de meeste Aziatische groenten. Net als westerse broccoli bevat het veel vitaminen en is de groente goed voor hart en bloedvaten. Te koop bij sommige toko’s en Chinese winkels.

Chinese broccoli en biefstuk met wasabi

Maak ook eens Chinese broccoli met kip en ham

hoofdgerecht | 4 personen

2 tl wasabipasta + extra ter garnering
2 tl fijngeraspte verse gemberwortel
4 el tamari (lichte soyasaus)
4 haasbiefstukken à 100 g
3 tl arachideolie
360 g ramennoedels
2 tl mirin*
1 bosje Chinese broccoli (kailan)*
300 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, zo nodig gehalveerd
2 tenen knoflook, geperst
1 kleine courgette, gehalveerd, in dunne schuine plakjes
shiso purper of andere cress voor garnering

Stap 1
Meng de
wasabi met de gember en 3 el tamari. Schep de biefstukken hierin om. Laat afgedekt 30 min. marineren.

Stap 2
Verhit een
grillpan op matig tot hoog vuur. Dep de biefstukken droog. Spray of vet ze in met 1 tl olie. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze medium zijn. Laat ze afgedekt 5 min. rusten op een bord. Snijd in plakjes.

Stap 3
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schep om met de
mirin en 2 tl tamari.

Stap 4
Snijd de broccoli
steeltjes en het -blad in stukjes van 4 cm. Verhit de rest van dearachideolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de paddenstoelen 2 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 30 sec. Voeg de steeltjes toe en roerbak 1 min. Voeg het blad en de courgette toe en roerbak nog 1-2 min. tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de resterende tl tamari toe en schep om.

Stap 5
Schep de noedels op borden. Verdeel het groentemengsel en de biefstuk erover. Strooi de
cress erover. Serveer met naar smaak wat extra wasabi.

Bereiden ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN CHRISSY FREER FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYING MICHELLE NOERIANTO

biefstuk-delicious