broodje worst van de bbq met bier-uienmarmelade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Veruit het populairste recept van ons buitenfeestnummer? Deze broodjes worst van de bbq. Waarom? Omdat de bier-uienmarmelade verslavend lekker is. Je bakt de uien heel erg lang, totdat ze goed bruin bakken. Dan schenk je er fijn donker bier bij en laat je de marmelade inkoken tot een stroperige saus. Je kunt de hoeveelheden voor de marmelade makkelijk verdubbelen (neem wel een grotere pan) zodat je altijd een smaakmaker standby hebt staan.

Dit recept komt uit Proef de wereld! Dat is ons allernieuwste kookboek dat je hier alvast kunt reserveren. Met 120 recepten neemt onze Australische collega Valli Little je mee op wereldreis. Elk hoofdstuk is geïnspireerd op een van haar favoriete keukens, van de specerijenmarkten in India en Mexico tot de klassieke smaken van Frankrijk en Italië.

broodje worst van de bbq met bier-uienmarmelade

hoofdgerecht | 4 personen

60 ml olijfolie
3 grote uien, in dunne ringen
150 ml donker bier
15 g boter
55 g fijne kristalsuiker
1 el rodewijnazijn
4 varkensworsten
4 knapperige puntbroodjes
2 el dijonmosterd
waterkers of rucola, voor serveren

Verhit de olie in een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 30 min. goudbruin. Giet het bier erbij en laat tot de helft inkoken. Doe de boter, suiker en azijn in de pan en laat in 5-6 min. tot een donkere, kleverige saus inkoken. Zet opzij. Je kunt de marmelade ook van tevoren maken en voor gebruik opwarmen.

Verhit 30 min. van tevoren de bbq voor en gril de worsten onder regelmatig keren in ± 10 min. gaar.

Snijd de broodjes in de lengte in en rooster ze licht op de bbq. Besmeer ze met mosterd en vul ze met worst, waterkers en marmelade.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

broodje worst van de bbq | delicious