vegetarisch
aantal 6 |
brunch, ontbijt |
familietijd, feestelijk, pasen |
amerikaans, frans, nederlands |
vegetarisch
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’ Kun je geen genoeg krijgen van aardbeien? Maak je eigen aardbeienjam!
Ingrediënten
- 1 kg aardbeien kroontjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
- rasp en sap van 1 biosinaasappel + extra sinaasappelrasp voor garnering
- 5 el 90 g honing
- 1 vanillestokje, opengesneden, merg eruit geschraapt (of 1 tl vanille-extract)
- 4 dikke sneetjes briochebrood
honingricotta
- 240 g ricotta
- 1 tl vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
- 1 el honing
- rasp van ½ biosinaasappel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hierin de aardbeien om met de sinaasappelrasp en het -sap, de honing, het vanillestokje plus merg of het vanille-extract. Bak de aardbeien 20 min. in de oven tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brioche in 1-2 min. per kant goudbruin. Evt. kun je dit ook in de broodrooster doen.
- Roer intussen voor de honingricotta in een grote kom de ricotta los. Roer de vanille erdoor. Sprenkel de honing erover en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
- Bestrijk de briochetoasts met de ricotta, verdeel hierover de aardbeien en sprenkel aardbeiensap uit de ovenschaal erover. Bestrooi met extra sinaasappelrasp.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
RECEPTEN SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN