bosbessen granita float

Verrukkelijk, verfrissend en superzomers, deze bosbessen granita float met tic. En heel makkelijk om te maken, met slechts zes ingrediënten zet je een echte showstopper op tafel. Mengen, zeven, invriezen en van tijd tot tijd doorroeren, dat is alles. Schep een paar bolletjes in een mooi glas, steek er een kruidentakje in en klaar! De bosbessen granita float… het ideale dessert voor een vriendendiner!    

bosbessen granita float
nagerecht / 4 personen

± 350 g delicious. jam: bosbessen
sap van 1 kleine citroen
1 tl gemalen anijs (of meer/minder naar smaak)
1 fles prosecco (750 ml) of 750 ml gin-tonic
100 g bosbessen of  blauwe bessen
4 takjes dragon om te versieren (evt.)
ook nodig: 4 long drink glazen

Meng de jam met het citroensap, de anijs en 60 ml water en wrijf het mengsel door een zeef en vang op. Doe het gezeefde mengsel in een ondiepe wijde bak en vries in. Roer na ± 30 min. goed door met een vork. Zet weer terug in de vriezer en herhaal elk half uur tot het ijs in ± 4 uur bevroren is tot een korrelige massa. Neem uit de vriezer en schep er 12 kleine bolletjes van. Doe de bolletjes om en om met wat bessen in de glazen en giet er de prosecco of gin-tonic over. Steek er eventueel een takje dragon in en serveer meteen.

ereiden ± 15 min. / invriezen ± 4 uur

delicious.jam smaakt verrukkelijk op brood, maar je kunt er ook indrukkende ijsjes maken, zoals een indrukwekkende semifreddo

Smaken de bosbessen granita float en de semifreddo naar meer? Meer weergaloze recepten met delicious.jam vind je hier

RECEPT DOSIA BREWER / FOTOGRAFIE STYLING EN FOODSTYLING STUDIO PHILIPPI 

bosbes granita float
bosbes granita float