Genieten van een gulle kom boerenkoolsoep met raasdonders om even aan te sterken? Dit recept is perfect voor een natte zomer- of koude winteravond.
voor 4 personen
3 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 winterwortel, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 blik gepelde tomaat in blokjes (400 g)
1¼ liter groentebouillon
200 g boerenkool, gesneden
1 pot raasdonders (het liefst jonge kapucijners, 220 g uitlekgewicht)
100 g oude kaas, geraspt
extra vierge olijfolie, voor erbij
grof bruin brood, voor erbij
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, de wortel en bleekselderij toe en bak
15 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat de soep 45 minuten op laag vuur koken.
Voeg de boerenkool toe en kook nog
20 minuten. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe.
Voeg de uitgelekte kapucijners toe, warm door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geraspte kaas, een flinke scheut extra vierge olijfolie en grof bruin brood.
bereiden ± 1½ uur
Receptuur Lars Hamer Fotografie Harold Pereira Styling Cyn Ferdinandus Bereiding Bart Stuart