nr.1 foodmagazine

op z’n Marokkaans ingemaakte makreel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dosia Brewer: “Ingemaakte vis wordt niet gekookt, maar gepekeld en daarna in azijn gelegd. In plaats van klassieke ingrediënten als jeneverbessen, koriander en dille worden voor deze makreel geurige kruiden uit Marokko gebruikt, plus een pepertje voor de pit.”

Nog meer recepten met makreel? Maak deze chowder met gerookte makreel!

op z’n Marokkaans ingemaakte makreel

bijgerecht (voor 1 pot van ± 1 l)

60 g zout
600 g makreel- of sardinefilet
500 ml natuurazijn
60 g suiker
1 kaneelstokje
2 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
1 stukje gember van 3 cm, in plakjes
1 rode peper, in ringetjes
1 ingelegde citroen 1 rode ui, in parten

Stap 1
Los voor het pekelen het zout op in 1 l kokend water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe het pekelwater en de vis in een goed afsluitbare doos en laat ± 24 uur pekelen in de koelkast.

Stap 2
Breng intussen de azijn aan de kook met de suiker, kaneel, komijn, koriander, gember en rode peper. Laat ± 5 min. koken en vervolgens afkoelen. Laat intrekken tot gebruik.

Stap 3
Snijd de citroen in kwarten en schraap het vruchtvlees eruit. Verdeel de gepekelde visfilets met de citroen en ui en het kaneelstokje uit de azijn in een weckpot en giet er de azijn met de kruiden overheen.

Laat minstens 24 uur intrekken in de koelkast. Je kunt de vis tot 1 maand goed afgesloten in de koelkast bewaren.

Bereiden ± 5 min. / afkoelen ± 30 min. / pekelen ± 24 uur / marineren ± 24 uur.

RECEPT DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN BEWERKING DOSIA BREWER, MINTA NICOLAï

ingemaaktemakreel-delicious