bier-kaassoep

Bier-kaassoepMister Kitchen is gek op een biertje. In het café, maar ook aan tafel. Zo gingen ze op zoek naar hét Belgische bier. Sindsdien is een biertje helemaal zo gek nog niet. En beter dan Benjamin Franklin kunnen we het niet zeggen: Beer is proof that god loves us and wants us to be happy’. Proost…of eigenlijk: eet smakelijk!

bier-kaassoep

lunch- of voorgerecht | 4 personen

1 ui, fijngesneden
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
2 el olijfolie
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 bospenen, in plakjes
1 flinke aardappel, in blokjes
200 ml donker bier (niet te zoet)*
1 l kippenbouillon, van 2 tabletten
150 g pittige oude kaas, geraspt
2 el bladpeterselie, fijngesneden

Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen. Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn. Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie. Evt. lekker met stoer brood.

* Bijvoorbeeld herfstbock of Palmbier

Bereiden ± 30 min.

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

* Dit recept verscheen eerder in delicious. Wil je een exemplaar van delicious. nabestellen? Kijk dan in onze shop!