salade met warmgerookte makreel, appel en chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, lente, zomer | spaans |
Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om snel of zelfs last minute een kip, salade, mosselen of frittata lekker pittig mee te maken. In dit Spaans geïnspireerde gerecht combineren we warme makreel met frisse appel en het hartige van chorizo. Alles over chorizo: dit is waarom je het altijd in huis wil hebben.
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 150 g gedroogde chorizo in plakjes
  • 2 el sherryazijn of wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • snufje suiker
  • 8 volle handen erwtenscheuten
  • 2 friszure handappels in luciferdunne staafjes
  • 4 gerookte makreelfilets in grove stukken

instructies

  • Bak de chorizo in een koekenpan zachtjes totdat het net krokant is. Neem uit de pan, verwijder het vet en voeg de azijn, olijfolie, suiker en zout en peper naar smaak toe. Verwarm het zachtjes.
  • Meng de chorizo met de erwtenscheuten en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel dit over 4 borden en strooi de appelstaafjes en makreel erover. Giet de warme dressing erover en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN ROSIE RAMSDEN FOTOGRAFIE LAURA EDWARDS STYLING LIZZIE HARRIS & POLLY WEBB-WILSON BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
warmgerooktemakreel-deliciousmagazine