Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om snel of zelfs last minute een kip, salade, mosselen of frittata lekker pittig mee te maken. In dit Spaans geïnspireerde gerecht combineren we warme makreel met frisse appel en het hartige van chorizo. Alles over chorizo: dit is waarom je het altijd in huis wil hebben.
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
150ggedroogde chorizoin plakjes
2elsherryazijnof wijnazijn
4elolijfolie
snufjesuiker
8volle handen erwtenscheuten
2friszure handappelsin luciferdunne staafjes
4gerookte makreelfiletsin grove stukken
Instructies
Bak de chorizo in een koekenpan zachtjes totdat het net krokant is. Neem uit de pan, verwijder het vet en voeg de azijn, olijfolie, suiker en zout en peper naar smaak toe. Verwarm het zachtjes.
Meng de chorizo met de erwtenscheuten en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel dit over 4 borden en strooi de appelstaafjes en makreel erover. Giet de warme dressing erover en serveer direct.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
RECEPTEN ROSIE RAMSDEN FOTOGRAFIE LAURA EDWARDS STYLING LIZZIE HARRIS & POLLY WEBB-WILSON BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN