poire d’amour

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | feestelijk | frans | vegetarisch
Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’ Dit recept laat dat zeker zien. Eet smakelijk!
voorbereiding35 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 3 el honing
  • 500 g suiker
  • schil van 1 biosinaasappel
  • schil van 1 biocitroen
  • 2 steranijs
  • 1 vanillepeul
  • 4 grote peren geschild, zonder klokhuis
  • 1 takje lavendel
  • 1-2 el abrikozenjam
  • 4 el biologische rozenblaadjes of andere
  • eetbare bloemblaadjes online verkrijgbaar

instructies

  • Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
  • Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
  • Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
  • Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
poire d’amour-delicious
RECEPTEN & BEREIDING ALAIN CARON / CAFÉ CARON FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL