poire d’amour

poire d’amour
RECEPTEN & BEREIDING ALAIN CARON / CAFÉ CARON FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL
vegetarisch
aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestelijk |
frans |
vegetarisch
Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’ Dit recept laat dat zeker zien. Eet smakelijk!
Voorbereiding35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 3 el honing
  • 500 g suiker
  • schil van 1 biosinaasappel
  • schil van 1 biocitroen
  • 2 steranijs
  • 1 vanillepeul
  • 4 grote peren geschild, zonder klokhuis
  • 1 takje lavendel
  • 1-2 el abrikozenjam
  • 4 el biologische rozenblaadjes of andere
  • eetbare bloemblaadjes online verkrijgbaar

Instructies

  • Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
  • Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
  • Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
  • Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!