vegetarisch
aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestelijk |
frans |
vegetarisch
dessert, nagerecht, zoet |
feestelijk |
frans |
vegetarisch
Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’ Dit recept laat dat zeker zien. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 3 el honing
- 500 g suiker
- schil van 1 biosinaasappel
- schil van 1 biocitroen
- 2 steranijs
- 1 vanillepeul
- 4 grote peren geschild, zonder klokhuis
- 1 takje lavendel
- 1-2 el abrikozenjam
- 4 el biologische rozenblaadjes of andere
- eetbare bloemblaadjes online verkrijgbaar
Instructies
-
Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
-
Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
-
Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
-
Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.
Voedingswaarde
* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!