poire d’amour

poire d’amour
RECEPTEN & BEREIDING ALAIN CARON / CAFÉ CARON FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | feestelijk | frans | vegetarisch

Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’ Dit recept laat dat zeker zien. Eet smakelijk!

Voorbereiding:35

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 3 el honing
  • 500 g suiker
  • schil van 1 biosinaasappel
  • schil van 1 biocitroen
  • 2 steranijs
  • 1 vanillepeul
  • 4 grote peren geschild, zonder klokhuis
  • 1 takje lavendel
  • 1-2 el abrikozenjam
  • 4 el biologische rozenblaadjes of andere
  • eetbare bloemblaadjes online verkrijgbaar

Instructies

  1. Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.
  2. Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.
  3. Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.
  4. Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.

Voedingswaarde

* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!