saffraan-abrikozenmousse

saffraan-abrikozenmousse

Een spectaculair resultaat, fantastische smaken en overzichtelijke voorbereiding. Deze saffraan-abrikozenmousse heeft het allemaal. Houd het delicious. helpt in de keuken filmpje ernaast en dit feestelijke nagerecht kan niet mislukken. Fijne kerstdagen, zonder stress!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 saffraan-abrikozenmousse

nagerecht | 4 personen

400 g gedroogde abrikozen
10 draadjes saffraan
2 el honing
sap van ½ citroen
8 bitterkoekjes, verkruimeld
50 g geschaafde amandelen, licht geroosterd
125 ml crème fraîche
25 g suiker
½ tl gemalen kardemom
250 g hangop

VOORBEREIDEN Kan vanaf 1 dag van tevoren, begin tenminste 1 uur 15 min. van tevoren.

Breng de abrikozen aan de kook met 200 ml water, de saffraan en de honing. Zet het vuur heel laag en laat de abrikozen in 30 min. zacht worden. Neem van het vuur, voeg het citroensap toe en laat helemaal afkoelen. Houd 4 mooie abrikozen apart en pureer de rest met een staafmixer.

BEREIDEN Begin 10 min. van tevoren.

Sla de crème fraîche stijf. Schep door de abrikozenpuree. Schep de amandelen, de suiker en de kardemom door de hangop.

Verdeel ⅓ van de abrikozenmousse over 4 glazen. Verdeel er ¼ van de verkruimelde bitterkoekjes over. Schep er ⅓ van de hangop op. Herhaal deze laagjes tot alles op is en garneer met een hele abrikoos.

Voorbereiden ± 35 min. / wachten ± 30 min. / bereiden ± 10 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING EKE MARIËN RECEPTEN MERIJN TOL PRODUCTIE DOSIA BREWER EN TRUDELIES SCHOUTEN