KERSTMENU: LICHT

Nog hard op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner? Wij geven je dit heerlijke menu met lichte gerechten: zo eet je lekker, maar let je toch een beetje op de calorieën. 

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons Italiaanse kerstmenu!

Voorgerecht

ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs
In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
naar recept
ceviche oesters hapje -delicious amuse recepten

Voorgerecht (vega)

tartare van biet, karwij, appel en radicchio
De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidoor in het midden. Culinair redacteur Merijn tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt deze heerlijke tartare van bietjes!
Ook heel lekker: steak tartare tonnato met kruidenboter.
naar recept

Hoofdgerecht

vis met citroen, olijven en gegratineerde venkel
Italiaans kán heel snel zijn, maar soms neemt het iets meer tijd in beslag. Iets meer werk dus, maar mamma mia wat smaakt deze vis met citroen, olijven en gegratineerde venkel goed!
naar recept
vis gegratineerde venkel-delicious

Bijgerecht

wortelsalade met krokante polenta en pestodressing
Deze heerlijke salade zit vol wortel. De krokante polenta, pestodressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!
naar recept
wortelsalade-delicious
groene-aspergesalade met cranberry’s
Met dit vegan voorgerecht of bijgerecht van groene asperges met cranberry’s maak je veel mensen blij! En supermakkelijk: je kunt de asperges met de cranberry’s ‘s ochtends al maken. Zet de asperges na uitlekken en afkoelen afgedekt koel weg. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen en meng met de dressing.
Nog zo’n spannend toprecept met asperges: met gerookte tofoe en salsa van radijs.
naar recept
groene-aspergesalade met cranberry's - delicious

Nagerecht

lambrusco-zabaglione met kardemom en blauw fruit
Binnen een kwartier zet je iets op tafel om je vingers bij af te likken. Extra lekker: schep nog een bol notenroomijs of vanilleroomijs bij de zabaglione.
naar recept
lambrusco-zablagione met kardemom en blauw fruit - delicious
varkensfricandeau met ginsaus delicious.