geglaceerd buikspek met gegrilde broccolini

geglaceerd buikspek met gegrilde broccolini

Geglaceerd buikspek uit de oven met spicy hoisinsaus: het water loopt ons al in de mond. Om dit gerecht te laten slagen moet je het buikspek regelmatig keren en bestrijken met het hoisinmengsel zodat het lekker karamelliseert. Om je vingers bij af te likken!

Gek op hoisin? Probeer deze balletjes van Yvette!

geglaceerd buikspek met gegrilde broccolini

hoofdgerecht (4 personen)

1 kg buikspek, zonder zwoerd, in 8 stukken
80 ml hoisinsaus
1½ tl vijfkruidenpoeder
2 tenen knoflook, geperst
1 el arachide-olie + extra om te bestrijken
2 bosjes broccolini of bimi (± 400 g), de stronkjes in de lengte gehalveerd
2 bosuitjes, over de lengte heel dun gesneden
1 chilipeper, zaadjes verwijderd, over de lengte flinterdun gesneden

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ± 15 min. goudbruin. Keer halverwege.

Stap 2
Meng de hoisinsaus met het vijfkruidenpoeder, de knoflook en arachide-olie. Neem het spek uit de oven en bestrijk de plakken met de helft van het hoisinmengsel. Bak het spek nog ± 30 min. in de oven of tot het gekaramelliseerd en gaar is. Keer het spek regelmatig en bestrijk het om de 10 min. met de rest van het hoisinmengsel.

Stap 3
Verhit intussen een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de broccolini met wat olie en gril ze ± 6 min. of tot ze beetgaar
zijn en lichte schroeiplekjes krijgen; keer halverwege.

Stap 4
Bestrooi het spek en de broccolini met de bosuitjes en chilipeper en serveer.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS CHEN, PETRINA TINSLAY STYLING MICHELLE NOERIANTO, VIVIEN WALSH BEWERKING MINTA NICOLAÏ