foodfilmtips van de redactie

Voor of na het kerstdiner is het heerlijk om te genieten van een fijne feelgood foodfilm. Deze redactiefavorieten wil je niet missen!

Als je van spanning en horror houdt mag je deze culi-thriller ook niet missen.

Chocolate
Deze film kun je wel honderd keer kijken! Het Franse dorpje Lansquenet is rustig, totdat Vianne Rocher (Juliette Binoche) er een chocolaterie opent. Vianne weet de favoriete chocoladesmaken van al haar klanten, behalve van Roux (Johnny Depp). De sfeer in het dorp wordt steeds beter, alleen is niet iedereen blij met haar komst… Tip: haal zelf ook chocolade in huis!

The Lunchbox
IIla maakt een fantastische lunchbox voor haar echtgenoot. Door een fout in het bezorgsysteem van de koeriers in Mumbai komt de lunch per ongeluk op het bureau van de oudere kantoormedewerker Saajan terecht. Dit is het begin van een ontroerende correspondentie tussen de twee, waarin ze in de lunchboxen ontroerende briefjes over hun levens naar elkaar sturen.

Ants on a Shrimp
Voor goed eten mag je ons altijd wakker maken en zeker voor eten van één van de beste restaurants ter wereld: Noma, van René Redzepi. Voor deze indrukwekkende fooddocumentaire vertrok hij met zijn team voor vijf weken naar Tokio om daar een tijdelijk restaurant op te zetten. Je ziet hoe ze in de natuur op zoek gaan naar ingrediënten uit de omgeving om hiermee de prachtigste gerechten op tafel te zetten.

The Hundred-Foot Journey
Hartverwarmende film over een Indiase familie die vanwege politieke rellen vlucht en in het Franse dorp Saint-Antonin-Noble-Val terecht komt. Hier zetten ze een Indiaas restaurant op, vlak tegenover een sterrenrestaurant. De eigenaresse hiervan doet er alles aan om het Indiase restaurant te saboteren. Dan wordt zoon Hassan ook nog eens verliefd op de eigenaresse van de sterrenzaak en besluit hij om daar te gaan koken. Benieuw hoe dit afloopt? Kijken!

An
Sentaro runt een bakkerij, waarin hij dorayaki verkoopt. Zoete pannenkoekjes met daartussen rode bonenpasta. De zaak loopt niet bijzonder goed, totdat de oudere vrouw Tokuere komt solliciteren. Haar bonenpasta is namelijk goddelijk. Dit is het begin van een bijzondere vriendschap.

Chef’s Table
De serie Chef’s Table op Netflix is volgens velen op de redactie een aanrader! Deze docuserie neemt je mee in de keuken van chefs Massimo Bottura (Osteria Francescana in Modena, Italië), Dan Barber (Blue Hill Restaurant in Stone Barns en in New York City, USA), Francis Mallmann (El Restaurante Patagonia Sur in Buenos Aires, Argentinië), Niki Nakayama (N/Naka Restaurant in Los Angeles, VS), Ben Shewry (Attica Restaurant in Melbourne, Australië) en Magnus Nilsson (Fäviken in Järpen, Zweden). Ook leuk: Jiro Dreams of Sushi, ook van filmregisseur David Gelb, documentaire over een 3-sterren sushirestaurant in Tokyo.

TEKST ROSA LEE SZARZYNSKI FOTOGRAFIE THE HUNDRED-FOOT JOURNEY

foodfilmtips