nr.1 foodmagazine

golden milk met kurkuma (haldi doogh)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
golden milk
glutenvrij
aantal 4 | drankje | herfst, winter | indiaas | glutenvrij
Golden milk (of haldi doogh) is een verwarmend drankje gemaakt van kurkuma. Kurkuma lijkt een trendy ingrediënt, maar in de oosterse en vooral de Indiase keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt. Diepgeel van kleur, warm aards van smaak en goedvoor je algehele weerstand, juist in het najaar. Combineer kurkuma met meer oosterse specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel of komijn: zo komt deze specerijen-koningin nóg beter tot haar recht.
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 3 el geraspte verse kurkumawortel
  • 1 tl zwarte peperkorrels grof gekneusd
  • 4 kardemompeulen licht gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 25 g gemberwortel ± 5 cm, in plakjes 1 l melk
  • 3 el vloeibare honing

instructies

  • Doe alle ingrediënten in de steelpan en breng aan de kook op halfhoog vuur. Laat de melk 12-15 min. trekken op laag vuur tot hij goudgeel kleurt.
  • Schenk door een zeef in mokken en voeg naar smaak nog wat extra honing toe.
Voedingswaarde:
calorieën: 145kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 3g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING PHOEBE WOOD, GEORGINA ESDAILE, HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
golden milk