De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kruidige zoete wijn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kruidige zoete wijn-delicious


aantal | drankje, nagerecht | winter | |
Als de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, zijn we echt toe aan iets warms. Én iets kruidigs. Dit warme kacheltje – in de vorm van een Zwitserse drank – maakt het allemaal net iets aangenamer.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 75 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 nootmuskaatpoeder
  • 1 snuf kardamompoeder
  • 3 dunne plakjes gemberwortel
  • een paar citroen- of sinaasappelschillen

instructies

  • Breng de suiker, wijn, specerijen en citrusschil langzaam aan de kook. Laat de suiker onder regelmatig roeren oplossen. Laat de wijn nog 15 min. van het vuur af staan en schenk door een zeef. Laat desgewenst afkoelen en serveer in kleine glazen, evt. met een citrusschilletje erin.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Kruidige zoete wijn-delicious