Grote groep te eten? Deze 6 saladerecepten zijn vegetarisch

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Krijg je meerdere eters over de vloer of kook je voor een grote groep? In dit artikel verzamelen we onze favoriete vegetarische saladerecepten. Je kunt ze stuk voor stuk goed voorbereiden en het zijn echte allemansvrienden.

Meer recepten voor een grote groep? In dit artikel bundelden we een mix van vega, vlees- en visrecepten voor grote groepen.

Tip: alle recepten kun je verdubbelen of vaker vermenigvuldigen.

Vegetarische saladerecepten voor een groep

Griekse rijstsalade (kisir) met kikkererwten en halloumi

Deze Griekse rijstsalade (kisir) met kikkererwten en halloumi is een echte familiefavoriet. Heel fijn in de zomer, geschikt voor grote groepen en super om van tevoren te maken.

Aardappel-andijviesalade met mosterd-parmezaandressing

Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals andijvie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze aardappel-andijviesalade met mosterd-parmezaandressing?

Wortelsalade met biet en venkel

Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus.

Spruitjessalade met citrusolie

Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten maar toch een groot, imponerend effect. 

salade van snijbiet en zwartoogbonen uit Salad Days

‘Zwartoogbonen worden veel gebruikt in de Cypriotische keuken, maar lijken hier minder populair. Ze zijn ontzettend romig en nootachtig, dus zeker de moeite waard om naar te zoeken. Je kunt ze gedroogd kopen bij de toko of Turkse winkel, of in blik bij veel biologische winkels. Ontzettend lekker door salades, zoals deze salade met snijbiet en zwartoogbonen uit Salad Days.

limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta

Elke maand delen Minta & Mae 2 vegetarische recepten in delicious. magazine. Onlangs was het de beurt aan raapstelen en maakten ze onder andere dit heerlijke recept voor limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta. Een fris groentegerecht boordevol seizoensgroenten. Ook lekker met rucola in plaats van raapstelen!

wortelsalade met biet en venkel | delicious